Om Ullensaker idrettsråd

Idrettsrådet er et fellesorgan for idretten i den enkelte kommune, organisert i NIF gjennom idrettskretsene og underlagt NIFs lover og vedtekter. Idrettslag med medlemskap i NIF blir automatisk medlem i idrettsrådet i sin kommune.

Ullensaker Idrettsråd (UIR) er bindeledd mellom alle idrettslagene i kommunen og Ullensaker Kommune. Vi jobber etter en samarbeidsavtale inngått med kommunen som du kan lese mer om her.

Ullensakeridretten vokser og vokser. Siden 2009 har vi økt med over 5 000 medlemmer og er nå oppe i et antall på 15.875 medlemmer pr 31. desember 2015, fordelt på 42 idrettslag.

Vi skal gjøre vårt ytterste for at du finner den informasjonen du leter etter. Er det noe du savner håper vi du tar kontakt med oss slik at vi kan få rettet det opp.

Idrettsrådets oppgaver

Idrettsrådet er et fellesorgan for idrettslagene (som er tilsluttet Norges Idrettsforbund) i kommunen. Idrettsrådet er et frivillig organ som velges av årsmøte.

Formål

Formålet med idrettsrådet er å arbeide for best mulig forhold for idretten, herunder samarbeid:

• mellom lagene
  • mellom lagene og de kommunale myndigheter
  • mellom lagene og idrettskretsen

Idrettsrådet spiller en proaktiv rolle i utformingen av idrettspolitikken i kommunen – både i forhold til aktivitet og anlegg.

Oppgaver

Være et bindeledd mellom den frivillige idretten og kommunen.
Være samarbeidsutvalg for idrettslagene og ta opp saker av felles interesse.
Bistå idrettslagene med kompetanse og praktisk hjelp til administrativ drift.

Bygge nettverk i den organiserte idretten.
Kartlegge og planlegge idrettens behov i kommunen.
Avholde fellesmøter med idrettslagene ved behov.
Formidle idrettslagenes anleggsbehov til kommunen (spillemidler)
Fordeling av lokale aktivitetsmidler (LAM)

Norges Idrettsforbunds “Lov om idrettsråd”

I alle kommuner med mer enn tre idrettslag skal det være idrettsråd for idrettslag som er medlem i NIF. Et idrettslag kan bare være medlem av ett idrettsråd. Med dispensasjon fra Idrettsstyret kan det opprettes felles idrettsråd for to eller flere kommuner.
(NIFs lov § 8)

Idrettsrådet skal:

• styrke idrettens rolle og rammevilkår i lokalsamfunnet
  • foreta prioriteringer på vegne av idrettslagene
  • dokumentere og synliggjøre idrettens lokale omfang samt utvikle lokale idrettspolitiske handlingsprogram
  • være en møteplass og utviklingsarena i skjæringspunktet mellom offentlig og frivillig virke

Idrettsrådet skal være et idrettspolitisk organisasjonsledd med oppgaver primært på lokalt nivå.

Idrettsting 2019https://forbund.klubb.nif.no/Lists/Aktiviteter/DispForm.aspx?ID=30Idrettsting 20192019-05-24T06:00:00Z2019-05-24T14:00:00ZLillehammerIdrettstinget arrangeres på Lillehammer Hotel.

I fokus